top of page

FIBA-ZORB is een van de beste bevochtigers die wordt gebruikt om turf, schors en andere substraten te behandelen. FIBA-ZORB wordt tijdens de productiefase op het substraat aangebracht.

Zodra het substraat met FIBA-ZORB LIQUID is behandeld, wordt het een zeer goed te beheren groeimedium met diverse extra voordelen voor zowel de professionele teler als de hobbyist. Deze aanvullende voordelen zijn vele malen groter dan de kosten voor het in het substraat aanbrengen van FIBA-ZORB LIQUID.

Geheel veilig voor gewassen

Zeer resistent tegen uitspoelen

Maximaliseert de gebruikte mest- en voedingsstoffen

Verbetert afwatering

Initiële en herhaalde snelle bevochtiging van substraten

Goedkoop in gebruik

Vertraagt het uitdrogingsproces

Voorkomt schimmelaanvallen en wortelrot

1.

 

2.

 

3.

 

4.

 

5.

 

6.

 

7.

 

8.

De belangrijkste voordelen van FIBA-ZORB

  

Onderstaande organisaties hebben onderzoek uitgevoerd:

 

VK:  Levington Agriculture Ltd, Ipswich

Nederland:  PBG, Naaldwijk

Denemarken:  DEG Green Team, Odense

Duitsland:  Fachhochschule Weihenstephan, Freising

Onderzoek

FIBA-ZORB GRANULAR is de bewezen substraatbevochtiger in korrelvorm. Hierdoor kunnen telers FIBA-ZORB in hun substraten aanbrengen zonder dat ze gebruik hoeven te maken van verdunnings- en spuitapparatuur. Het kan op een geschikt moment in het productieproces tijdens trommelen worden toegevoegd om een gelijkmatige verdeling te waarborgen.

 

Een groot gewichtspercentage van de FIBA-ZORB wordt op de zeer fijne vermiculietdrager geabsorbeerd en aangezien FIBA-ZORB een grotere affiniteit voor vocht heeft, verlaat de bevochtiger de vermiculietdrager onmiddellijk als deze in contact komt met vochtige turfvezels, waarbij deze zich aan het oppervlak hiervan hecht. Slechts een paar dagen na het mengen vertoont het turfsubstraat reeds tekenen van een snelle initiële bevochtiging en de andere voordelen van de FIBA-ZORB bevochtiger. 

De voordelen van korrels

bottom of page